Kendine ait iş yeri kurmak veya iş yerini büyütmek isteyenlere KOSGEB Kredi 2016 yılında 50 bin TL hibe 100 bin TL faizsiz kredi imkanı sunmaktadır.
İçindekiler
KOSGEB Kredi 2016 Hibe Kredi Şartları
Kendine ait iş yeri açmak için 50 bin TL hibe kredi ile iş yeri kurmak isteyen vatandaşlarımız diğer yıllarda olduğu gibi bu destekten faydalanmaları için halkımız tarafından KOSGEB kursları olarak bilinen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine Katılması Gerekmektedir. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ülkemizin her il ve ilçesinden belli tarihlerde, katılım sayısına göre KOSGEB tarafından ücretsiz olarak düzenlenmektedir. Kurs başvuruları bulunduğunuz ilin İŞ-KUR veya KOSGEB birimlerine şahsen olarak yapmanız gerekmektedir. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarılı bir şekilde bitiren vatandaşlarımız 50 bin TL hibe kredi imkanlarından faydalanmak için Girişimcilik Destek Programından faydalanabilirler.
2016 KOSGEB Girişimcilik Destek Programı
Devlet tarafından kurulan ve Bilim, Sanayi Teknoloji Bakanlığına bağlı bir kurum olan KOSGEB diğer yıllarda olduğu gibi 2016 yılında da yeni iş yeri kuracak olan vatandaşlarımız ve iş yerleri aktif olan kobilerimiz için desteklerini vermeye devam edecektir. Devlet destekli işyeri kurma kredisi almak isteyen vatandaşlarımız KOSGEB tarafından oluşturulan Girişimcilik Destek Programına başvurması gerekmektedir. Girişimcilik Destek Programından faydalanmak isteyen tüm girişimciler mutlaka Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini almaları gerekmektedir. Eğitimi başarılı bir şekilde tamamlayan kursiyer 2016 yılı hibe kredi olarak 50 bin TL, faizsiz kredi olarak 100 bin TL kredi başvurularını yapabilirler.
KOSGEB 2016 Başvurusu
50 bin TL hibe kredi başvurusunu gerçekleştirmek için ilk olarak Girişimcilik Destek Programını başarılı bir şekilde bitirmeniz gerekmektedir. Kursu bitirdikten sonra artık kendi iş yerinizi kurabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken husus yapmış olduğunuz harcamaların faturalandırma ve birinci derece eş ve akrabalardan alışveriş yapmamaktır. Yeni iş yeriniz yaptığınız harcamaları geri almak için KOSGEB veri tabanına kayıt olmanız gerekmektedir. Veri tabanına kayıt olduktan sonra sitede ilgili menüden kobi beyannamesi formu doldurulması ve hem kobi beyannamesinin hemde kobi bilgi dökümanı çıktısının alınması gerekmektedir. Bu iki evrak ve fatura, işyeri ruhsatınız, iş planı projeniz, imza beyannamesi, esnaf sicil veya ticari sicil gazetesi ile birlikte size en yakın KOSGEB birimlerine şahsen başvurabilirsiniz.
KOSGEB İş Planı Projesi
KOSGEB iş planı projesine çok önem vermektedir. Devlet destekli 50 bin TL hibe kredi almak istiyorsanız, elinizde KOSGEB uzmanlarının kurduğu kurul tarafın onay alacak iyi bir iş planı projesinin olması gerekmektedir.
50 bin TL destek tablosu 2016
2016 yılında verilecek olan Genç Girişimci Destek programı kapsamında yer alan destek tablosu aşağıdaki gibidir.
Tabloyu açıklık getirmek gerekirse kurs bitirme sertifikalı girişimci KOSGEB veri tabanı sistemine kayıt olduktan sonra kabul gören iş planı projesi ile birlikte kobi beyannamesi ve bilgi dokümanı çıktısı ile birimlere başvuru yapması halinde kurmuş oldukları iş yeri için 2 bin TL açılış giderleri adı altında 18 bin TL aldıkları malzemeler için 30 bin TL genel ödemeler için hibe kredi imkanından faydalanırlar. Bahsi geçen 50 bin TL hibe kredi imkanından tam olarak faydalanmaları için statüleri ve bulundukları bölgelere göre harcama miktarları değişmektedir. Rakamsal olarak örnek vermek gerekirse. 1. ve 2. bölgede başvuru yapan bir girişimci 50 bin TL hibe kredi imkanından faydalanmak için 70 bin TL harcaması gerekirken, 3.4.5.6. bölgelerde ikametgah eden girişimcinin tam olarak hibe imkanlarından faydalanmaları için 65 bin TL harcaması gerekmektedir.